triangle
triangle

Fysiotherapeut en Manueel Therapeut Stanley Groot

Stanley Groot
Fysiotherapeut
Manueel Therapeut
+(34) 952 933 975
you need javascript to see the e-mail address
vCard

Fysiotherapeute en Osteopate Mariëlle de Bruin

Mariëlle de Bruin
Fysiotherapeut
Osteopaat
+(34) 670 663 910
you need javascript to see the e-mail address
vCard

Welkom

Onze praktijk is sinds 1993 het adres aan de Costa del Sol voor de behandeling van fysieke klachten zoals chronische of acute pijn en belemmering bij het bewegen.

Wij zijn gespecialiseerd in Fysiotherapie, Manuele Therapie, Osteopathie, de McKenzie-Methode, Dry Needling en Manuele Lymfedrainage.

Op deze website kunt u meer informatie vinden over welke klachten wij kunnen behandelen, en over de behandelwijzes die wij toepassen.Wij behandelen op de volgende adressen

~ Mijas / Fuengirola ~ ~ Mijas Costa ~ ~ Málaga ~
Clínica “Monte Blanco“
Boven Costamueble
Ctra de Mijas km 4.6
29650 MIJAS
Praktijk Calahonda
 
C/ Alora 3
29649 Mijas Costa
Centro de rehabilitación
  "Roberto de la Vega Ruiz"
C/de Barroso 7, 2°Izq
29001 MÁLAGA

We spreken vloeiend Nederlands, Engels, Spaans en Duits.

Over SGMB

SGMB bestaat sinds 1993 en is een samenwerkingsverband tussen Fysiotherapeut en Manueel therapeut Stanley Groot en Fysiotherapeut en Osteopaat Mariëlle de Bruin met als doel een kwalitatief hoogstaande en continue beschikbare dienstverlening te bieden op het gebied van fysiotherapie, osteopathie en manuele therapie.

Over Stanley

Stanley Groot is zijn praktijk in Spanje gestart in 1991 nadat hij in Nederland in een revalidatie ziekenhuis en in een particuliere praktijk werkzaam was. In Nederland heeft hij ook zijn diploma Manuele Therapie gehaald. Deze opleiding geeft veel extra kennis over het bewegingsapparaat van de mens en biedt bijzondere mogelijkheden om deze klachten te verhelpen. Mede door deze opleiding en het multidisciplinaire samenwerken met specialisten in Spanje is en blijft hij op de hoogte van de beste wetenschappelijk onderbouwde behandelingen.

Zijn specialisatie is therapie binnen de orthopedische geneeskunde en diagnostiek / behandelingen van acute rug- en nek aandoeningen. Sinds kort heeft hij zijn behandelmethodes uitgebreid met Dry Needling wat bij triggerpoint behandelingen gebruikt wordt.

Ingeschreven in het Spaanse register voor fysiotherapeuten te Sevilla, col. nº 3140. Ingeschreven in het Nederlandse BIG-register, BIG: 69033724804

Over Mariëlle

Mariëlle de Bruin is na afronding van haar fysiotherapie opleiding in Nederland in 1993 naar Spanje verhuisd en sindsdien daar werkzaam. Daarnaast heeft zij nog 2 volledige opleidingen en diverse kortere specialisatiecursussen gevolgd.

Professionele titels

 • Osteopaat C.O.
  De 5-jarige osteopathie opleiding is in Spanje gevolgd bij de "Escuela de Osteopatía Madrid" (EOM), en is afgerond in 2012 met het behalen van haar Master Osteopathie.
 • McKenzie-therapeut MDT
  De McKenzie studie is gevolgd in Nederland, België en Engeland, en werd afgerond met haar "Credential" in 2003. Sindsdien is Mariëlle ingeschreven in het Internationale register voor McKenzie-therapeuten (register inzien).
 • Fysiotherapeut
  De fysiotherapie studie is gevolgd aan de Hogeschool Nijmegen, 1993, Nederland. Ingeschreven in het Spaanse register voor fysiotherapeuten te Sevilla, col. nº 2923. Ingeschreven in het Nederlandse BIG-register, BIG: 99041785504.

Naast deze opleidingen heeft Mariëlle nog diverse kortere specialisatiecursussen gevolgd zoals "the Watson Headache Approach", Manuele Lymfedrainage, Osteopathie voor baby's, Posturaal Diagnostiek en de behandeling en preventie van sportblessures.

Onze werkwijze

Eerste afspraak

Tijdens de eerste afspraak wordt er begonnen met een vraaggesprek waarin met name de voorgeschiedenis van uw klacht, uw medisch verleden en uw ervaringen met therapieën besproken wordt. Indien beschikbaar worden uw foto's en MRI-scans beoordeeld.

Vervolgens vindt er een therapeutisch onderzoek plaats om een nader beeld te vormen van uw klacht. Hierbij wordt onder andere onderzocht wat de invloed van uw houding, kracht en beweeglijkheid is op uw klacht. Op basis van het gesprek en het onderzoek wordt bepaald met welke methoden u behandelt zult worden.

Ook kunnen we u uitgebreid adviseren over hoe u uw klachten kunt verminderen en voorkomen. Dit kan betekenen dat we u bijvoorbeeld passende oefeningen of houdingsadviezen meegeven, maar ook dat we u direct doorverwijzen.

Vervolgbehandelingen

Bij eventuele vervolgbehandelingen zal worden teruggeblikt op de voorgaande periode om de effectiviteit van de behandeling en de oefeningen te bepalen. Op basis van deze evaluatie wordt bekeken of de behandeling of oefening aangepast moet worden.

Hieronder kunt u meer informatie vinden over de verschillende methoden die wij gebruiken.

Welke klachten behandelen wij

Patiënten benaderen ons meestal doordat ze zich beperkt voelen in hun bewegen, waarbij deze beperking veroorzaakt wordt door pijn en/of stijfheid. Echter, door onze specialisaties kunnen wij een veel grotere diversiteit van klachten behandelen.

Aandoeningen die wij behandelen of waarvan wij de gevolgen kunnen verlichten:

 • Posttraumatische klachten (klachten ontstaan door bijvoorbeeld een val of een ongeluk zoals whiplash)
 • Postoperatieve begeleiding (revalidatie na een operatie, bijvoorbeeld na een heupprothese)
 • Klachten bij chronische aandoeningen als rheuma, arthrose, arthritis, fibromyalgie
 • Neurologische aandoeningen zoals spierziektes, hersenletsel of andere zenuwletsels.
 • Spierklachten als pijn, spanningsgevoelens of zwakte
 • Sportblessures
 • Arbeidsgerelateerde aandoeningen, zoals RSI of pijn door een slechte werkhouding.
 • Ortopaedische aandoeningen, bijvoorbeeld aan de voet, enkel, knie, heup, schouder, elleboog of pols
 • Chronische of acute klachten aan de wervelkolom, zoals:
  • Klachten onstaan door een slechte houding bijvoorbeeld het werken of sporten
  • Klachten onstaan door het maken van een verkeerde beweging
  • Klachten die zonder aanwijsbare oorzaak zijn ontstaan
  • Telkens weer terugkerende rug- of nekklachten
  • Uitstralende pijn naar arm, hand, been of voet zoals ischias
  • Arthrose
  • Hernia´s
 • Klachten aan de buik zoals pijn in de buikstreek, opgeblazen gevoel, spijsverteringsproblemen, menstruatiepijnen, darmkrampen
 • Klachten aan het hoofd zoals hoofdpijn, druk achter de ogen, migraine, duizeligheid. En ook:
  • Kaakklachten: kaakpijn, bruxisme, kauwproblemen.
  • Klachten aan het gezicht: aangezichtspijn, chronische verkoudheid, sinusitis, tranerige of juist droge ogen.
  • Keelklachten: slikproblemen, stemproblemen (heesheid), spanningsgevoelens
 • Lymfoedeem, bijvoorbeeld na een borstoperatie
 • Longklachten: benauwdheid, gevoel van druk op de borst, irritatie (veel hoesten)
 • Houdingsafwijkingen (Posturale afwijkingen)
  • van de wervelkolom: scoliose, kyfose, lordose
  • van de voeten of benen: doorgezakte voet, holvoet, beenlengteverschil
 • Klachten van baby's: baby's die veelvuldig huilen, spugen (reflux), of darmkrampjes hebben. Telkens terugkerende oorontsteking of verkoudheid, oogafwijkingen.

Indien u uw klacht niet op deze pagina kunt vinden maar toch meer zou willen weten over de behandelbaarheid daarvan door een fysiotherapeut, osteopaat of manueel therapeut, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

F.A.Q.

Wordt onze behandeling door uw verzekering vergoed?

Wij krijgen regelmatig de vraag of onze behandeling vergoed wordt door uw verzekering. Dit blijkt per patiënt en vooral per land zo verschillend te zijn, dat wij altijd aanraden om daarover contact met uw verzekering op te nemen. Onderstaande gegevens zijn gebaseerd op ervaringen van onze patiënten van de afgelopen jaren:

 • de Spaanse Seguridad Social
  Deze vergoedt onze behandeling helaas niet.
 • Spaanse privéverzekering
  Indien u een polis heeft afgesloten waarbij u naar een arts of therapeut naar keuze mag gaan, is de kans groot dat u 80% tot 100% vergoed krijgt. Voorbeelden van dit soort polissen zijn: Sanitas Mundi, DKV Mundisalud, Mapfre Mundi, BUPA, etc.
 • Nederlandse / Belgische verzekering
  Het is per land en per verzekering zeer verschillend of onze factuur vergoed wordt. Vaak is dat afhankelijk of het een acute of chronische klacht betreft, en of de reisverzekering een deel zal gaan vergoeden. Onze ervaring leert, dat vanuit Nederland en België tussen de 50% en 100% vergoed wordt.


Indien uw verzekering een deel van de kosten vergoedt, zal dat altijd zijn ná indiening van de factuur. U zult er dus rekening mee moeten houden dat u het bedrag zelf eerst zal moeten voorschieten.

AVISO LEGAL

Para dar cumplimiento a lo establecido en la Ley 34/2002 de 11 de Julio, de Servicios de la Sociedad de la Información y de Comercio Electrónico (LSSICE), a continuación se indican los datos de información general del sitio Web www.sgmb.eu

El sitio Web www.sgmb.eu recoge información de la actividad llevada a cabo por STANLEY GROOT, con N.I.E. X1273228-V y MARIËLLE DE BRUIN, con N.I.E. X2421471P y domicilio social en Clínica Nuevo Monte Blanco, Ctra. De Mijas Km. 4,6, 29650 de Mijas (Málaga).

Utilización del sitio Web

El sitio Web www.sgmb.eu es ofrecido con fines informativos. STANLEY GROOT y MARIËLLE DE BRUIN podrán dejar de prestar los servicios ofrecidos en este sitio Web, lo que no acarreará ninguna obligación legal para con el usuario o terceros.

Privacidad

La información que STANLEY GROOT y MARIËLLE DE BRUIN recaban de los usuarios a través del correo electrónico de contacto: you need javascript to see the e-mail address y you need javascript to see the e-mail address de este sitio Web se utiliza exclusivamente para atención de dudas y consultas de los interesados.

Vínculos a Terceros

En el caso de vínculos a sitios de terceros, el usuario pasará a estar regido por los Términos de Uso y Política de Privacidad del nuevo sitio, aceptando que STANLEY GROOT y MARIËLLE DE BRUIN no serán responsable ni tendrá obligación legal por el uso de tales sitios.

Derechos de Autor

Todos los textos e imágenes contenidos en el sitio Web poseen derechos de autor y no pueden ser reproducidos, en su totalidad o parte, sin autorización escrita de sus propietarios legales.

Modificaciones de los Términos de Uso y Política de Privacidad

STANLEY GROOT y MARIËLLE DE BRUIN se reservan el derecho a modificar sus Términos de Uso y Política de Privacidad cuando lo considere adecuado. El usuario se obliga a revisar el contenido de estos Términos de Uso y Política de Privacidad, ya que los mismos pueden ser modificados sin previo aviso. Asimismo, comprende y acepta todas y cada una de las cláusulas contenidas en el presente documento. Es de la entera responsabilidad del usuario revisar los términos antes mencionados.

POLITICA DE PRIVACIDAD

De acuerdo con lo establecido den la Ley Orgánica 15/1999 de Protección de Datos de carácter personal, STANLEY GROOT y MARIËLLE DE BRUIN tienen inscritos sus ficheros en la Agencia Española de Protección de Datos, y ha adoptado todas las medidas técnicas y organizativas que han sido necesarias para la total adaptación en materia de Protección de Datos de Carácter Personal.

STANLEY GROOT y MARIËLLE DE BRUIN desean garantizar su privacidad cuando utilice nuestros servicios, por lo que la declaración siguiente le informará de nuestra política de protección de datos personales y así podrá decidir voluntariamente en qué grado desea proporcionarlos.

Los datos de carácter personal que Vd. nos proporcione se utilizarán única y exclusivamente para proporcionarle los servicios solicitados. Sus datos serán tratados en todo momento de acuerdo con la normativa en materia de protección de datos, garantizando la confidencialidad e integridad de la información por Vd. facilitada, habida cuenta del estado de la tecnología, la naturaleza de los datos almacenados y los riesgos a que estén expuestos, todo ello de conformidad con lo establecido en el Real Decreto 1720/2007, de 21 de diciembre, por el que se aprueba el Reglamento de desarrollo de la Ley Orgánica de Protección de Datos.

En lo referente al tratamiento de datos de carácter personal de los usuarios de este sitio Web, STANLEY GROOT y MARIËLLE DE BRUIN le informan sobre la incorporación de los datos por usted facilitados, a través del correo electrónico de contacto, al fichero denominado CORREOS ELECTRONICOS, debidamente inscrito en el Registro de la Agencia Española de Protección de Datos, con la finalidad de gestionar las consultas y solicitudes de los pacientes y usuarios.

Asimismo, le informamos sobre la posibilidad de ejercitar los correspondientes derechos de acceso, rectificación, cancelación u oposición a la siguiente dirección: Clínica Nuevo Monte Blanco, Ctra. De Mijas Km. 4,6, 29650 de Mijas (Málaga).

Wat is osteopathie?

In het kort: osteopathie is een zeer effectieve manuele geneeswijze voor een breed scala aan fysieke klachten.

Uitgangspunt

Het uitgangspunt voor de osteopathie is bewegingsvrijheid van en in het hele lichaam. Deze bewegingsvrijheid is noodzakelijk voor het lichaam om goed te kunnen functioneren. Spieren en gewrichten moeten soepel kunnen bewegen, organen moeten de verschillende lichaamshoudingen kunnen opvangen, bloed en lymfevocht moet vrij kunnen stromen, zenuwbanen mogen niet bekneld raken, voedsel moet door het spijsverteringskanaal kunnen voortbewegen, etc, etc.

Oorzaken

Veel lichamelijke klachten komen voort uit een beperking van de bewegingsvrijheid. Deze beperking kan worden veroorzaakt door een probleem in de buurt van de klacht maar het komt vaak voor dat het werkelijke oorzaak elders in het lichaam is gesitueerd. De osteopaat is een expert in het vinden van deze oorzaak (root cause) en het weer herstellen van de gewenste bewegingsvrijheid.

Enkele voorbeelden uit de praktijk

Omdat de osteopathie het hele lichaam in acht neemt, worden er regelmatig verrassende resultaten bereikt. Een kleine greep uit de succesverhalen:

Chronische knieklachten

Een man van 50 jaar had sinds 2 jaar last van zijn knie. In de loop van het laatste jaar was de pijn steeds erger geworden, en had zich uitgebreid naar de bilstreek en ook de lage rug. Inmiddels was de man gestopt met zijn dagelijkse wandelingen, omdat deze hem te veel pijn deden. Na diverse medische onderzoeken en behandelingen zonder resultaat, zag de specialist als laatste redmiddel een operatie waarbij enkele zenuwbanen ¨dichtgebrand¨ zouden worden (pijnbestrijding). De man besloot eerst naar een osteopaat te gaan. Deze constateerde dat door een enkelverstuiking 2 jaar eerder het kuitbeen zowel bij de enkel als bij de knie licht verschoven waren, waardoor diverse spieren aan de zijkant van het been continue op rek stonden en er een zenuw bekneld zat. Na 2 behandelingen kon de patiënt zijn wandelingen weer hervatten, en een operatie is er nooit van gekomen.

Lymfetherapie slaat niet meer aan

Een vrouw heeft door een chronische ziekte continue lymfetherapie nodig. Hoewel tevreden over haar therapie, had ze het gevoel dat deze ineens minder aansloeg en de klachten langzaam toenamen. De osteopaat vond een verkrampte spier in de buik die belangrijke lymfeknopen afklemde, waarschijnlijk veroorzaakt door een verkeerde werkhouding sinds zij kort daarvoor van baan veranderd is. Ook was de hele borstkas erg stijf door een chronisch longprobleem, waardoor de hoofdafvoer van het lymfevocht onder druk stond. De osteopaat behandelde de gevonden beklemmingen, en leerde de patiënt hoe zij dit probleem in het vervolg ook zelf kon aanpakken. Na een paar behandelingen merkte de patiënt dat haar normale lymfetherapie weer aansloeg en ze zich een stuk beter en energieker voelde.

Lage rug pijn

Een jonge en zeer sportieve vrouw klaagde dat zij tijdens het sporten bij een bepaalde beweging pijn in de lage rug kreeg, die ook na het sporten nog lang nazeurde. Zij gaf aan vaker aan haar bekken en lage rug behandeld te zijn, wat weliswaar een goed resultaat had, doch telkens van zeer korte duur. De osteopaat constateerde dat er darmklachten waren, die continue spanning gaven waardoor het bekken niet goed bewoog en legde relatie met de sportbeweging die de klacht opwekte. Zowel het bekken als ook de buik van de vrouw werden behandeld en er werden oefeningen meegegeven waarmee de vrouw zelf haar probleem zou kunnen voorkomen. De patiënte was opgelucht dat ze begreep waar haar probleem vandaan kwam en beoefent haar sport weer met veel plezier.

Osteopatische kennis

Osteopathie is een uitbreiding van de fysiotherapie. De osteopaat heeft, naast de zeer gedegen fysiotherapeutische kennis van het bewegingsapparaat, een zeer gedegen kennis van het hele lichaam. Zo weet de osteopaat bijvoorbeeld waar zenuwen liggen, hoe deze werken, heeft kennis van de functie en ligging van de organen, weet hoe de vochthuishouding in het lichaam geregeld wordt, en nog veel meer. En, zeer belangrijk, de osteopaat weet ook hoe deze verschillende onderdelen van het lichaam elkaar beïnvloeden en welke symptomen kunnen onstaan als een onderdeel niet goed functioneert. Verder is de osteopaat ook geschoold in het lezen van medische foto's en rapportages, zodat alle beschikbare informatie gebruikt kan worden voor een effectieve behandeling.

Osteopatische gereedschappen

De belangrijkste gereedschappen van de osteopaat zijn, net als bij de fysiotherapeut, ogen, handen, en natuurlijk gezond verstand. De osteopaat kent diverse behandelmethodes en stelt, afhankelijk van de problemen en behoeftes van de patiënt, een individueel behandelplan op. De gebruikte technieken kunnen variëren van stevig (bijvoorbeeld gewrichtsmanipulaties) tot heel zacht (bijvoorbeeld drainage technieken).

Kan een osteopaat dan alles?

Absoluut niet!

De osteopaat is zeker geen vervanger van een huisarts of specialist, maar werkt daar juist mee samen. De osteopaat kan en mag in een aantal gevallen niet behandelen. Hij is daarom mede geschoold in het herkennen van klachten die doorverwezen moeten worden of eerst nader onderzoek vereisen, voordat hij behandelt.